fbp

Vi er opptatt av at våre tjenester er forankret i et solid faglig grunnlag basert på nyere forskning. På denne siden kan du finne spennende og interessante artikler og forskning.  

Det sunne stresset!

Stress. Du kjenner hjerte hamre i ørene, suget i magen sier deg at du ikke kommer til å rekke halvparten av det du burde, og den dårlige samvittigheten for alt du ikke får gjort sitter som en klegg på på skuldrene. Stress er blitt folkehelsens erkerival! Men er det så ille som vi får presentert? Se psykolog Kelly McGonigal referere til ny forskning som viser at stress kun er helsefarlig dersom du tror det er det, samt tips til verktøy for stresshåndtering.    

Er du stressa? Supert!!

Er du stressa? Supert!!Om hvorfor Pippi Langstrømpe ikke var stressa

Jeg digger resultatene som kommer fram i nyere stressforskning! Fra å ha lett med lykt og lyse for å finne ut hvordan stress tar livet av oss, har de begynt å se på om stress kan ha noen positive effekter også. Og det har det! Og det beste er at det faktisk er mulig å øve opp evnen til å gjøre stress helsefremmende. 

Les mer

Tankens kraft!Hvordan forventninger om stress påvirker kroppslige reaksjoner

Vi hadde ikke sittet her i dag, hadde det ikke vært for stress. Tenk deg hvordan det hadde gått med oss mennesker dersom forfedrene våre helt bekymringsløst og uten å tenke ut en løsning på situasjonen, hadde latt et sultent rovdyr få komme å snuse på seg? For å utvikle oss fysisk og mentalt er vi helt avhengig av stress og stimuli, men hva vi tenker om stress, og hvordan vi vurderer situasjonen, påvirker hvordan stresset påvirker helsa vår. Les om CATS-modellen, og øv deg på å se stresset som noe positivt! 

Les mer