fbp

50 millioner satt av til sykefraværsoppfølgingIA-virkemiddel ved utfordrende sykefravær

Sykefravær er vanskelig for både medarbeider og leder. Hovedmålsetningen i den nye IA-avtalen til NAV er å jobbe for økt nærvær. Et av virkemidlene er Tilskudd til Ekspertbistand, som er ment å dekke kostnadene ved at bedriften henter inn ekstern hjelp ved hyppig eller langvarig sykefravær. Vi er ledende innen ekspertbistand i Telemark. 

Les mer

5 tips for å kjenne sommerglede!

Om sommeren kan det se ut som at alle rundt oss nyter livet i fulle drag og flyter bekymringsfrie rundt på regnbuefargede badedyr. Men er det virkelig sånn at absolutt alle opplever sommer, sol og ferie som en eneste lang lykkeperiode?

Les mer
Tankens kraft!

Tankens kraft!Hvordan forventninger om stress påvirker kroppslige reaksjoner

Vi hadde ikke sittet her i dag, hadde det ikke vært for stress. Tenk deg hvordan det hadde gått med oss mennesker dersom forfedrene våre helt bekymringsløst og uten å tenke ut en løsning på situasjonen, hadde latt et sultent rovdyr få komme å snuse på seg? For å utvikle oss fysisk og mentalt er vi helt avhengig av stress og stimuli, men hva vi tenker om stress, og hvordan vi vurderer situasjonen, påvirker hvordan stresset påvirker helsa vår. Les om CATS-modellen, og øv deg på å se stresset som noe positivt! 

Les mer
Arbeid og helse

Arbeid og helseHva slags leder og arbeidsmiljø trenger vi for å mestre jobb ved helseplager?

Alle opplever helseplager. Noen opplever det mer enn andre.

Arbeid kan gjøre livet med helseplager vanskelig. Men forskningen er ganske klar på at det motsatte oftest er tilfelle. Arbeid kan være en faktor som øker opplevelsen av helse og livskvalitet - også dersom vi opplever helseplager.

Men hva trenger vi for å mestre jobb ved helseplager?

Les mer

Det sunne stresset!

Stress. Du kjenner hjerte hamre i ørene, suget i magen sier deg at du ikke kommer til å rekke halvparten av det du burde, og den dårlige samvittigheten for alt du ikke får gjort sitter som en klegg på på skuldrene. Stress er blitt folkehelsens erkerival! Men er det så ille som vi får presentert? Se psykolog Kelly McGonigal referere til ny forskning som viser at stress kun er helsefarlig dersom du tror det er det, samt tips til verktøy for stresshåndtering.    

Er du stressa? Supert!!

Er du stressa? Supert!!Om hvorfor Pippi Langstrømpe ikke var stressa

Jeg digger resultatene som kommer fram i nyere stressforskning! Fra å ha lett med lykt og lyse for å finne ut hvordan stress tar livet av oss, har de begynt å se på om stress kan ha noen positive effekter også. Og det har det! Og det beste er at det faktisk er mulig å øve opp evnen til å gjøre stress helsefremmende. 

Les mer